Chelsea vs Sheffield Utd – EPL Ramalan Tips 31 August 2019

91
Chelsea vs Sheffield Utd

Tuan rumah Chelsea Sheffield United pada perlawanan Liga 4 hari Sabtu 31 Ogos, 10:00 malam (UTC +8 Malaysia Time) di Stamford Bridge. Tuan rumah kini menduduki tempat ke-13 di atas meja yang mengalahkan Norwich City 2-3 kali terakhir, manakala pelawat berada di tangga ke-9 selepas kehilangan 1-2 mereka menentang Leicester City.

WIN/DRAW/WIN KEY STATISTICS

Chelsea telah memenangi 60% daripada 20 perlawanan liga terakhir mereka dan Sheff Utd telah kehilangan 15% daripada 20 perlawanan terakhir liga mereka.

Kali terakhir Sheff Utd menang dalam liga adalah 3 perlawanan lalu melawan Hull. Kali terakhir Chelsea kehilangan perlawanan liga adalah 11 perlawanan lalu melawan Leicester.

Chelsea yang terakhir menyimpan lembaran bersih di rumah 2 perlawanan lalu, dan telah menyimpan 10 lembaran bersih dalam 20 perlawanan terakhir mereka. Sheff Utd gagal menjaringkan gol dalam liga 7 perlawanan lalu dan melepaskan jaring dalam 3 daripada 20 perlawanan liga terakhir mereka.

Daripada 12 permainan liga Chelsea yang menang di rumah, mereka menjaringkan gol pertama sebanyak 11 kali. Daripada 3 permainan luar Sheff Utd telah hilang, mereka mengakui 3 kali pertama.

CORRECT SCORE KEY STATISTICS

Chelsea telah menjaringkan 2 gol atau lebih dalam 14 daripada 20 perlawanan terakhir mereka. Sheff Utd telah mengakui sekurang-kurangnya 2 gol dalam 7 daripada 20 perlawanan terakhir mereka.

Chelsea telah mengakui 1 gol atau kurang dalam 17 daripada 20 perlawanan liga terakhir mereka. Sheff Utd telah menjaringkan gol 1 atau kurang dalam 10 daripada 20 perlawanan liga terakhir mereka

BOTH TEAMS TO SCORE KEY STATISTICS

45% daripada 20 perlawanan terakhir liga di Chelsea telah berakhir dengan kedua-dua pasukan membuat keputusan. Mereka menang 4, menarik 0 dan kalah 5 permainan tersebut.

50% daripada 20 perlawanan liga terakhir Sheff Utd berakhir dengan kedua-dua pasukan menjaringkan gol, mereka menang 2, menarik 1 dan kalah 7 perlawanan.

Kali terakhir Chelsea gagal menjaringkan gol di tempat sendiri dalam liga adalah seri 0-0 kepada Southampton pada Januari tahun ini.

Kali terakhir Sheff Utd menyimpan lembaran bersih di liga itu dalam kemenangan 3-0 ke atas Hull pada April tahun ini.

OVER/UNDER 2.5 GOALS KEY STATISTICS

Pertandingan liga di Chelsea yang terakhir 20 telah menghasilkan purata 2.7 gol. Permainan Sheff Utd yang terakhir 20 perlawanan liga telah mencatatkan purata 2.6 gol permainan.

Chelsea menjaringkan gol secara purata di tempat sendiri dalam liga 2 gol satu perlawanan dan mengakui secara purata 0.7 gol.

Sheff Utd menjaringkan gol secara purata dalam liga 1.6 gol satu perlawanan dan mengakibatkan 1 gol

LAST MATCH KEY STATISTICS

Norwich City 2-3 Chelsea

Perlawanan terakhir Chelsea berada di Liga Perdana menentang Norwich City pada Sabtu 24 Ogos di Carrow Road. Mereka memenangi permainan 2-3.

Barisan permulaan Chelsea yang terakhir ialah:

GLK: Kepa Arrizabalaga
DEF: Emerson, Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta, Kurt Zouma
MID: Ross Barkley, Jorginho, Mateo Kovacic, Mason Mount, Christian Pulisic
FWD: Tammy Abraham

Di Liga Premier musim ini, Chelsea XI ini telah memainkan 32 perlawanan dan menjaringkan 4 gol.

Baris Liga Perdana ini mempunyai 690 penampilan sepanjang masa Liga Perdana dan 38 gol.

Sheffield United 1-2 Leicester City

Perlawanan terakhir Sheffield United berada di Liga Perdana menentang Leicester City pada Sabtu 24 Ogos di Bramall Lane. Mereka kehilangan permainan 1-2.

Barisan permulaan terakhir Sheffield United adalah:

GLK: Dean Henderson
DEF: John Egan, Jack O’Connell, George Baldock, Enda Stevens
MID: Chris Basham, Luke Freeman, John Lundstram, Oliver Norwood
FWD: Callum Robinson, David McGoldrick

Dalam Liga Premier musim ini, Sheffield United XI ini telah memainkan 31 perlawanan dan menjaringkan 2 gol.

Barisan Liga Premier ini mempunyai 737 penampilan sepanjang masa Liga Perdana dan 52 gol.